Català Español Contacte
CabrerèsMM 2017
Degut als esdeveniments socio-polítics actuals a Catalunya, la 4a Cabrerès Marató de Muntanya, inclosa dins la programació de la Fira de la Muntanya Vic-Collsacabra i prevista pel dia 12 de novembre, queda anul·lada.

Aquesta díficil decisió s'ha pres arran que no ens ha estat possible garantir un bon desenvolupament de la cursa davant d'aquests motius extraesportius aliens a l'entitat organitzadora.

Ens els pròxims dies, es procedirà amb l'abonament íntegre de les inscripcions registrades.

Preguem que ens disculpeu les molèsties que aquest fet us pugui causar.

L'equip de la #CMM17
Cabecera
Inscriu-te
Patrocinadors
Cabecera

SITUACIÓ

L’Esquirol és un extens municipi situat a l’est de la comarca d’Osona. S’originà a partir del segle xv en el llarg camí de Vic a Olot. El nucli inicial va ser un hostal enclavat en un antic mas anomenat Parai, on hi havia un esquirol i s’anomenava l’Hostal de l’Esquirol. L’altre nom del terme, Santa Maria de Corcó, es va afegir el 1743, quan es va traslladar al poble la parròquia de Corcó.
 
L’Esquirol és la població que concentra més serveis, però el terme comprèn els nuclis de Cantonigròs, Sant Julià de Cabrera i Sant Martí Sescorts, aquest darrer situat ja pràcticament a la plana de Vic.
 
L’Esquirol és el camí natural o porta d’entrada al Collsacabra, tot i el creixement dels últims anys conserva racons de gran bellesa i a on es respira molta tranquil·litat.
 
El Collsacabra, anomenat també Cabrerès, és un territori d’uns 150 km2, aproximadament, a cavall entre les comarques de la Garrotxa, La Selva i Osona. Hi ha pobles de singular tipisme com Rupit i Tavertet, santuaris i ermites d’antiga història, espadats i abruptes cingleres que contrasten amb el paisatge dels altiplans d’espessa vegetació, de rierols que formen cascades i salts d’aigua, d’importants masies i cases pairals... És un país antic i poblat, ric de llegendes entre la bruixeria i la religió, entre la saviesa popular i la tradició, que la feréstega tipografia ha anat creant al llarg del temps.
 
Aquesta subcomarca situada al nordest d’Osona, entre les serralades Prelitoral i Transversal catalanes, té bàsicament una estructura d’altiplà amb cingles a migdia i a llevant, amb una mitjana d’altitud de 1100 metres i amb la màxima alçada a Cabrera, on ateny els 1307 metres.

Segueix-nos a:

Facebook
Coma 1971 CabrerèsBTT sostenible